Marinader til fisk.

Å marinere fisk er ikke nødvendig for å mørne den. Fersk fisk er "alltid" mør, det betyr at vi gjør det mest for smakens skyld. Fiskekjøttet har en "åpen struktur", så det trenger ikke ligge lenge for å ta til seg smak. Marinade brukes helst til fisk som stekes i ovn eller grilles, det er mindre egnet til fisk som stekes i panne. Sitron passer veldig bra til marinering av fisk.

Sitronmarinade
Enklere kan det ikke gjøres. Press sitron direkte over fisken og la det stå å trekke en 1/2 times tid.

Sitronmarinade 2
2 dl. olivenolje
1 dl sitronsaft
3 fedd knust hvitløk
litt knust/finhakket salvie
Bland det hele samme og hell det over fisken en time før steking/grilling

Sitronmarinade 3
4 ss olje
4 ss sitronsaft
2 sjalottløk
10 omdreinhger på pepperkvernen
5 dråper red devil eller annen peppersauce. (evt. en knivsodd kajenne)
2 ts salt
Bland det hele samme og hell det over fisken en time før steking/grilling

Portvinsmarinade
1/2 dl portvin
1/2 dl soyasaus
1/2 dl olivenolje
1 knust hvitløksfedd
Bland det hele samme og hell det over fisken en time før steking/grilling