Marinade til lam.

Til stekt og grillet lam man ha hvitløk i marinaden. Rødvin og rødvinseddik passer også godt til lammemarinader.

Honningmarinade til grillede lammekoteletter
5 fedd hvitløk
100 g. honning (7-8 ss.)
1 dl rødvinseddik
2 dl rødvin
2 dl olivenolje
10 dråper peppersauce (tabasco e.l.)
litt malt pepper.
Knus hvitløken og rør den isammen med resten av ingredienesene. Hell det over kotelettene og la det stå å trekke i minst etpar timer.

Tips: Honning blir lett brent. Lammekoteletter har så kort steketid at det ikke er noe problem, men vil du bruke marinaden til f.eks helstekt lammelår, må vi til med en litt annen framgangsmåte. Bland da ingrediensene unntatt honningen og 1 dl vin. Mariner kjøttet i dette og stek det som vanlig. Når ca ett kvarter av steketiden gjenstår lunker du honning og hvitvin i en gryte, slik at det blir litt tyntflytende. Smør det utover kjøttet

Spar tid med marinadesprøyte