Marinader til svinekjøtt.

Jeg bruker nesten alltid soyasaus i marinader til svin, den fjerner noe av den særpregede "svinesmaken". Se også fjørfeoppskriftene for ideer. Marinader som passer til svin og fjørfe er veldig like.

Orientalsk marinade
Har litt orientalsk preg, og passer godt til skinkebiff f.eks.
1 dl. rødvin
1/2 dl. olje
1/2 dl. soyasaus
Saften av 1 sitron
1/2 dl sukker
1 ts. sesamolje (kan sløyfes eller bruk 1 ss. sesamfrø)
1 fedd hvitløk
Ingefær (tilsvarende ytterste ledd på tommelen)Kan også sløyfes eller ertattes med 1/2 ts. tørr

Mos hvitløken i en hvitløkpresse eller finhakk den og finhakk ingefæren. Visp isammen de andre ingrediensene og hell det over kjøttet.

Hvitløksmarinade
Prøv å legg svinekotelettene eller kyllingfileen i denne
1 dl. solsikkeolje
Saften av 2 sitroner
1 hvitløk (altså ikke ett fedd, men en hel)
Etpar runder med pepperkvernen.
Rens hvitløken og kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Hell det over kotelettene og la det stå et døgn. Snu på dem etpar ganger mens det står og marinerer seg.

Spar tid med marinadesprøyte