Gulrøtter kokt i rødvin
Ingredienser
300 g. Gulrøtter
1/3 flaske rødvin
1 ss. smør
Salt
Pepper
Framgangsmåte
Skrap, evt. skrell gulrøttene. Del dem i to, og kløyv øvre del i fire, og nedre i to, slik at bitene blir noelunde like store. Kok opp rødvinen, ha oppi en ss. smør, litt salt, og etpar omdreininger fra pepperkvernen. Ha oppi gulrøttene, legg på lokk.
La det koke i 10-20 minutter, (etter størrelsen på gulrøttene. Hvis du bruker "vintergulerøtter, d.v.s. store gulerøtter, kan du høvle dem med en ostehøvvel på langs, da blir koketiden 3-4 minutter)
"Kokevannet" :-) tar du selvfølgelig vare på det kan f.eks. brukes i en rødvinssaus. Tilsettes finhakket sjalottløk og en buljongterning, og kokes inn til det tykner eller kokes inn og tilsettes 2 ss. amerkansk chillisaus (f.eks. Heinz eller S&W) og 1 ss. cremefraice.