Enkel kyllingsuppe.

En kjapp, varmende og god kveldsrett. Kan varieres med å drysse over finhakket vårløk, purre, friske urter, en dasj limesaft, en ss. creme fraice i hver tallerken, litt riseddik, 2-3 ss. sherry, den kan tilsettes nudler mm. Gir 2 porsjoner som selvstendig rett.
7-8 porsjoner som forrett.

Ingredienser
150 g. Kylling/kalkun
Solsikkeolje.
1 liten hakket løk
     evt. 3 sjalottløk
1/2 paprika
1 gulrot
1 l. vann 1 ss. maisena
2 terninger hønsebuljong
1 ss. soyasaus
2 ss. kinesisk dipsauce
  evt. 1 ss. søt chillisauce

Framgangsmåte

Hakk løken, skjær paprikaen i terninger, gulrøttene i tynne skiver og kjøttet i terninger/biter. Ha litt olje i en gryte og ha gulrøttene oppi, stek i 30 sek, ha oppi paprikaen, stek i 20 sek, tilsett løken, stek i 20 sek, tilsett kjøttet stek i 1 min. tilsett soyasaus og dipsauce, skru ned varmen

La det stå å surre mens du løser opp 1 ss. maisena i 1 liter kaldt vann. Hell det over kjøttet/grønnsakene og kok opp. Blir det mye skum, skum av med en øse.

Øs opp 1 dl. av den varme suppen, og løs opp buljongterningene i denne. Hell det tilbake og la det stå å trekke i 5 min.

Serveres med riste loff med smør og isvann som drikke.