Enkel kyllingsuppe.
En kjapp, varmende og god kveldsrett.
Kan varieres med å drysse over finhakket vårløk, purre, friske urter, en dasj limesaft, en ss. creme fraice i hver tallerken, litt riseddik, 2-3 ss. sherry, den kan tilsettes nudler mm. Gir 2 porsjoner som selvstendig rett.
7-8 porsjoner som forrett.
Ingredienser
150 g. Kylling/kalkun
Solsikkeolje.
1 liten hakket løk
evt. 3 sjalottløk
1/2 paprika
1 gulrot
1 l. vann
1 ss. maisena
2 terninger hønsebuljong
1 ss. soyasaus
2 ss. kinesisk dipsauce
evt. 1 ss. søt chillisauce
Framgangsmåte
Hakk løken, skjær paprikaen i terninger, gulrøttene i tynne skiver og kjøttet i terninger/biter. Ha litt olje i en gryte og ha gulrøttene oppi, stek i 30 sek, ha oppi paprikaen, stek i 20 sek, tilsett løken, stek i 20 sek, tilsett kjøttet stek i 1 min. tilsett soyasaus og dipsauce, skru ned varmen
La det stå å surre mens du løser opp 1 ss. maisena i 1 liter kaldt vann. Hell det over kjøttet/grønnsakene og kok opp. Blir det mye skum, skum av med en øse.
Øs opp 1 dl. av den varme suppen, og løs opp buljongterningene i denne. Hell det tilbake og la det stå å trekke i 5 min.
Serveres med riste loff med smør og isvann som drikke.