Frityrstekt hvalkjøtt (biff)

Ingredienser
Ca 200 g. hvalkjøtt pr. person.
Solsikkeolje til steking
Marinade
1 dl. rødvin
1/2 dl. olje
1/4 dl. soyasauce
1 klunk rødvinseddik
5-6 dråper peppersauce
Litt grovmalt pepper
Evt. et knust hvitløkfedd
Frityrrøre
   Til 2 porsj.
1 eggehvite
2 ss. hvetemel
1 ss. maisenamel
1-2 ss. væske (se oppskriften)
Sursøt Saus
1 glass Uncle Bens eller samme saus som til hvalwoken.

Hvalkjøtt er veldig mørt, og egner seg glimrende til kjapp frityrsteking.
Framgangsmåte
Start med å skjære opp kjøttet. Bruker du dypfryst kjøtt, er det lettere å skjære når det er nesten tint. Skjær det opp i små tynne biffer. 1/2cm tykke og størrelse som et kredittkort.

Rør isammen ingrediensene til marinaden og ha kjøttet oppi. Det kan gjerne stå i kjøleskapet natten over, men bør iallefall stå etpar timer.
Rør isammen frityrrøren. (Hvis du stivpisker eggehviten, vil røren bli luftigere, bruk da samtidig mer væske, ca 1/2 dl, og rør maisenaen inn i væsken før det blandes med eggehviten) Juster tykkelsen med litt væske, den skal være litt tynnere enn softis. Den væsken du sper med bør helst være øl, (bayer, pils eller lettøl) da tilføres kullsyre, som gjør den luftigere. Farris, tørr sherry eller rødvin gjør også nytten, vann er en nødløsning.

Ta kjøttet opp av marinaden og la det stå å renne av seg. Hell ca 1 cm. olje i en wok, evt. en stekepanne. La det bli skikkelig varmt, det skal være på grensen til at det ryker.
Tørk godt av kjøttet og dypp et stykke nedi frityrøren, legg det i woken og la det steke i ca 30 sek. snu det og stek det i 25 sek. Prøv om det er passe stekt før du steker resten. Ikke fyll opp woken/pannen, stek max 3 stykker om gangen.

Serveres med ris og sursøt saus, bruk saus på glass eller en hjemmelaget variant, f.eks. den som står under hval i wok.
Du kan også dyppe oppskårne grønnsaker som belger med sukkererter, arsparges, løk, hvitløk, paprika o.s.v. i frityrrøren og steke det som tilbehør.