Karrygryte av hvalkjøtt (biff)

Ingredienser
450 g. hvalkjøtt skåret i biter
Solsikkeolje
100 g. tomatpure.
1 stor løk (hakket)
1 ts. sukker
2.5 dl. rømme (youghurt naturell)
1 ss. eddik
2-4 ts. karry
1/4 kryddermål cayenne (evnt 5-6 dråper red-devil)
2 gulrøtter (i skiver)
1 paprika (gjerne 1/2 rød og 1/2 grønn) i strimler.

En oppskrift inspirert av en oppskrift fra "Alt om mat" nr. 12-81. Jeg har modifisert oppskriften på 3 punkt. Jeg surrer karryen i olje, dette for å få fram mer smak.
Jeg bruker rømme istedenfor youghurt naturell (det var lettere å få tak i da jeg prøvde oppskriften for første gang, men youghurt smaker sikkert vel så godt), og jeg bruker ikke blomkål (av prinsipp :-)), men 1/4 blomkålhode oppdelt i buketter kan tilsettes hvis fu liker det.


Framgangsmåte
Varm godt med olje i en stekepanne.(rundt 4 ss). Tillsett karrypulveret og rør godt mens du "svitsjer" det i ca 1 minutt. (Det er veldig stor forskjell i styrken på carrypulver, jeg bruker "Sharwoods Mild" og da passer det med 3-4 ts. av sterkere typer bruker du mindre)

Tilsett løken, skru ned varmen og la det stå på svak varme 3-4 minutter. Tilsett tomatpure og sukker. Rør ut kayennepepperen i eddiken, og tilsett det (Bruker du peppersaus istedenfor pulver, kan du tilsette den direkte). Tilsett rømme/youghurt. Smak det til med evnt. mer krydder.
Ha det over i en gryte. Kok ut pannen i en skvett vann og ha det over i gryten. (Når jeg tenker meg om, kan du vel likegodt gjøre dette direkte i gryten)


Ha en ny skvett olje i pannen, og brun papriken ha de i i gryten sammen med oppdelte gulrøtter. La det stå å surre til gulrøttenen er nesten møre. Brun hvalkjøttet og ha det over i gryten. La det koke i 3-4 minutter. Serveres med ris.