Wokoppskrifter

Hval i wok
Frityrstekt hval
Hval høres sikkert sært ut, men i disse oppskriftene kan du bytte ut hvalkjøttet med annent kjøtt, f.eks. biff (skal du bruke det til frityrsteking må det være veldig mørt), kylling, kalkun eller svin.

100.000 forskjellige oppskrifter (eng.)

Du kan også "komponere" din egen oppskrift. Jeg bruker aldri en fast oppskrift når jeg woker, det blir som å lage lapskaus, man tar det man har, bare pass på å alltid ha maizena på huset slik at du får jevnet sausen.

Jeg holder meg som oftest til følgende lille regel "Dobbelt så mye grønnsaker (i vekt) som kjøtt."

Eks. på oppskrift til 2 personer blir da:
250 g. kjøtt (gjerne blandet)
500 g. grønnsaker. (Se ingredienser)

Saus: Bruk et glass ferdigsaus fra f.eks Uncle Bens eller lag en sursøt saus av.
2 dl kraft (evt. 1/2 buljongterning og vann),
Kraften fra en boks annanas
1/2 dl tørr sherry
3 ss eddik
4 ss. sukker
5 ss. soyasaus
3 ss. tomatpure
1 ss chillisaus
2 ss maizena.

Rør ut maizenaen i i annanaskraften, (det er viktig at maisenaen røres ut i kald væske, ellers vil den klumpe seg) bland alle de andre ingrediensene og kok det i 4-5 min. Tøm sausen over de ferdigstekte grønnsakene/kjøttet. (Se framgangsmåte) Serveres med ris