Utstyr

Du trenger 4 ting, en varmekilde, et kokekar, en "rørepinne" og en god kniv

Varmekilde: En gasskomfyr er "konge" når du skal woke, den gir god varme, og er rask når du skal regulere temperaturen opp eller ned, og gassen er "fuktig" og tilfører derfor maten fuktighet.

Selv bruker jeg induksjonsplater, som også er meget raske og meget brannsikre. Maten blir her varmet ved hjelp av elektromagnetiske bølger, det kreves derfor at det brukes woker av magnetisk materiale (støpjern)

Jeg har brukt vanlig komfyr i flere år, og også det fungere, men induksjonsplater/gass er nok noen hakk bedre.

Kokekar: Her ser du eksempel på en wok. Den har liten "bunnflate" det gjør at du kan bruke lite olje, og varmen blir dessuten godt konsentrert.

Legg merke til de høye kantene. Her kan du "legge opp" grønsakene etterhvert som de blir ferdigstekt. De holder seg varme, samtidig som oljen renner av dem, og tilbake i woken.
Det finnes en rekke typer woker på markedet. Selv bruker jeg en i støpjern, p.g.a. induksjonsplaten. Ellers er woker med titan eller teflonbelegg populære, da unngår du at maten brenner seg fast.
Du kan woke i en vanlig stekepanne, evt. en jerngryte, men en wok koster ikke så mange kronen, det er en god investering.

Rørepinne En flat treskje er bra, den leder ikke varme, og den skader ikke belegget i woken.

Kniv En bred stiv kokkekniv er bra å dele opp grønnsaker med.